BALIKESİR - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yeni açılan bir alışveriş merkezinin reklam ve tanıtım üstlenen şirketin personeli tarafından şiddetli poyraza rağmen atılan havai fişekler yangına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, alışveriş merkezinin açılışı için atılan havai fişekler, alışveriş merkezinin çevresinde bulunan boş arazilerin zeminindeki kuru otları tutuşturdu. Tutuşan otlar şiddetli esen rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İki ayrı noktada çıkan yangında alevler evleri tehdit etti.

Hızla büyüyen yangının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi'nin ortak kullanımında olan Oto Kısım Amirliğine sıçraması üzerine buradaki tüm otobüs ve iş makineleri tahliye edildi. Oto Kısım Amirliği'nin yanındaki boş arazide bulunan atıl durumdaki ahşap malzemelerin de tutuşmasıyla daha da büyüyen yangında kulübede bağlı bulunan 2 pitbull cinsi köpek de alevler arasında kalarak telef oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 5 arazöz ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi. Yangının evlere sıçramaması için mahalle sakinleri de ekiplere yardım etti.

Yangın, yaklaşık iki saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, vatandaşlar şiddetli rüzgara rağmen havai fişek atılmasına tepki gösterdi.