İnternet sitesinin seo planını hazırlarken yapılması gereken bazı analizler gerekmektedir. Bunların yanı sıra site içerisinde iyileştirme yapılarak hataların giderilmesi, kod yapısındaki gereksiz sorguların kaldırılması, anahtar kelimelerin belirlenmesi gibi birçok faktör oluşmaktadır. İster bireysel isterseniz de kurumsal bir SEO çalışması için planlama hazırlarken nelere dikkat edeceğinizi seo alanındaki uzman firma olan WEBTURES tarafından aldığımız bilgiler ile bu yazıyı kaleme aldık.

Not: Aşağıda yer alan planlama hali hazırda yayında olan siteler için geçerlidir.

Anahtar Kelimelerin Belirlenmesi

Bir internet sitesinin anahtar kelime sayısı olarak sınırsız sayıda kelime barındırabilmesi mümkündür. Başlangıç olarak 3 ana 5 alt anahtar kelimeyi tavsiye etmekteyiz. Genellikle ana kelimeler rekabetin yüksek olduğu alt kelimeler ise İzmir seo gibi lokasyon bazlı anahtar kelimeler olmasını tavsiye ediyoruz.

Ana kelimelere oranla alt kelimelerde başarı sağlanması daha kolay olduğundan dolayı seo sürecinde siteye de ziyaretçi kazandırmak için alt kelimeler yararlı olmaktadır. Anahtar kelimeler belirlerken rakip sitenizin title, description ve keyword alanlarında yer alan kelimeleri de bir kenara not ediniz. Biz genellikle anahtar kelime hacimlerine bakmak için Google Adwords anahtar kelime planlayıcı aracını tercih etmekteyiz.

Rakip Analizi (Backlink, SMA, Otorite)

Rakip analizi yaparken rakip sitelerin aldığı backlink sayısı, no follow/do follow oranı, sosyal medyada gerçekleştirdiği etkileşim sayısı baz alınarak planlamanın hazırlanması gerekmektedir. Rakip analizi aslında rakibinizin neler yaptığını gözler önüne sererek onun bir adım daha önüne geçmeniz için gerekli ihtiyacı belirlemenizi sağlayacaktır. Rakip analizi için kullanabileceğiniz ücretsiz araçlar arasında ahrefs.com en iyisi iken ücretli araçlar arasında ise moz.com tarafından sunulan Moz Pro sürümü etkili sonuçlar verebilmektedir.

SEM Kampanyalarının Hazırlanması

Anahtar kelimeleriniz üzerinden hazırlayacağınız SEM kampanyaları içinse Google Adwords reklamcılığını önermekteyiz. Sitenin bilinirliğinin alt yapısını oluştururken aynı zamanda sitenize ziyaretçi kazandırarak seo puanınızın artmasına destek oluyor.

WEBTURES bilinçsiz yapılacak bir seo planlamasının siteye Google Bomb, Google Sandbox cezaları getirebileceği gerçeğini de göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu nedenle bu tarz bilinçsiz çalışmalar yerine başarıya ulaştırabilecek bir seo ajansı ile ortak çalışma içerisine girilmesini tavsiye etmektedir.