ÇANKIRI  - Çankırı'nın Eldivan ilçesinde bulunan Eldivan Dağı'na şehitler anısına dev Türk bayrağı dikildi.

Eldivan Kaymakamlığı, Eldivan Belediyesi, Eldivan Kültür Derneği ve iş adamı Tufan Kıdıman'ın tarafından ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Eldivan Dağı'nın doruk noktasına 25 metre uzunluğundaki bir direğe 9 metre boyunda 6 metre enindeki Türk bayrağı dikildi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayrağa saygı atışı yapıldı. Eldivan Kültür Derneği üyesi Hüseyin Kantaş tarafından "Bayrak" adlı şiir okundu.

Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, törende yaptığı konuşmada, önemli bir günde bir araya geldiklerini söyledi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyen İnaltekin, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. Bu bayrak göklerde dalgalandıkça dostluk ve kardeşliğimiz hiç bitmeyecek, birliğimiz, beraberliğimiz hep devam edecek, bayrağımız kıyamete kadar ülkemiz semalarında özgür bir şekilde dalgalanacaktır" dedi.

Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer de gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitler anısına böyle bir bayrağı ilçenin en yüksek noktasına dikmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Ülkenin zor günler geçirdiğini ifade eden Gökçer, "Burası 1700 metre yükseklikteki Elekuçuran mevkisi. Bölgenin rüzgarını, yapısını öğrenebilmek için şimdilik 25 metre yükseklikte bir direk diktik. Eğer sıkıntı olmazsa önümüzdeki süreçte direğin boyunu 50 metreye çıkartacağız. Bayrağı da büyütmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"Bundan sonra bayrağın altında her yıl şehitlerimizi anacağız" diyen Gökçer, "Katılım oldukça iyi oldu. Burada bizi yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi. 

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, iş adamı Tufan Kıdıman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan mevlidin ardından tören sona erdi.