RİZE  - Kesimal için Ardeşen Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin annesi Havva, babası İrfan, eşi Azize Kesimal ile yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreni öncesi tabutun önünde bekleyen anne Havva Kesimal, baygınlık geçirdi. Kesimal'a sağlık görevlileri müdahale etti.

Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, törende yaptığı konuşmada, eli kanlı terör örgütünü etkisiz hale getirmek için mücadelenin tüm zorluklara rağmen devam ettiğini söyledi.

Bayrak özgür dalgalanıyorsa, bu ülkede insanlar özgür yaşıyorsa bunun şehitlere borçlu olunduğunu ifade eden Albay Talu, ''Şehitlerimiz, sıkılan kurşunlara bedenlerini ve iman dolu göğüslerini siper ediyor. Teröristler ve onların destekçileri şunu bilmeliler ki bu yolda can vermeye, kanımızı dökmeye her zaman hazırız. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

Şehidin eşi Azize Kesimal, tabutun cenaze aracına konulduğu sırada, ''Bir göğsünden, bir ayağından kurşun yedin. Seni vuranlar da öyle vurulsun, ölsün. Hani beraber gelecektik, tek geldin. Seni yakanları da Allah yaksın, kanını yerde bırakmasınlar'' diyerek ağıt yaktı.

Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı ilçeye bağlı Şenyuva köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada şehit Caner Kesimal'in bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde, ''Ben ölürsem ne olur biliyor musun? Herkes unutur, bir tek annem hatırlar'' yazdığı öğrenildi. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Kesimal'in de akrabası olan şehit Kesimal'in, vasiyeti üzerine Rize'de toprağa verildiği bildirildi.

Öte yandan, daha önce törene katılacağı bildirilen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, sis nedeniyle uçağının kalkmaması üzerine törene katılamadığı öğrenildi.