HAKKARİ - Hakkari'de 2012 yılında kaza sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Engin Mayın'ın adı, sınırdaki jandarma karakolunda yaşatılacak. 

İran sınırında 1 Temmuz 2013'ten itibaren terörle mücadele, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerle etkin mücadele eden Esendere beldesindeki Kapı Karakolu'nun adı, 21 Ekim 2012'de şehit olan 23 yaşındaki Piyade Onbaşı Engin Mayın'ın adı verildi.

Şehidin ailesi ile görüntülü görüşme yapan 1. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Hasan Toğrul, karakoldaki tabelanın değiştirilmesini izletti.

Şehit babasından TSK'ya teşekkür 

Baba Mirsat ve anne Hanife Mayın'ın yanı sıra şehidin yakınları ile bir süre sohbet eden Toğrul, şehidin isminin sonsuza kadar bu karakolda yaşatılacağını vurguladı.

Şehit oğullarının adı karakola verildiği için Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teşekkür eden baba Mayın ise her şeye rağmen hayatın devam ettiğini söyledi. Yaşanan olayın Allah'ın takdiri olduğunun ifade eden Mayın, "Bize vermiş olduğunuz değer ve ilgiden dolayı çok memnunuz. Oğlumun ismini karakola verdiğiniz için de şükranlarımı bildiriyorum. Hanım da burada duygulu anlar yaşadı ve şu an ağlıyor. Her şey için çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Bin 820 rakımlı tepede gözetleme yapılıyor

Toğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Taburumuz, bulunduğu bölgede elindeki mevcut gündüz ve gece gözetleme teçhizatıyla her türlü hudut olayını tespit edip ve müdahale edecek güç ve kudrettedir." diye konuştu.

Hudut Takım Komutanı Piyade Üsteğmen Durmuş Saygılı da karakolun Esendere beldesinin 2 bin metre kuzeydoğusunda bin 820 rakımlı bir gözetleme tepesi olduğunu söyledi.

Hudut karakolunun 1 Temmuz 2013'te hizmete açıldığını ifade eden Saygılı, "Vatan toprakları için şehadet mertebesine erişmiş değerli silah arkadaşımızın adını yaşatmak bizim için onurdur." şeklinde konuştu.

Vatana hizmet etmenin kendileri için onur ve şeref olduğunu belirten karakolda görevli piyade sözleşmeli er Metin Güneştaş da TSK'nın kendilerine en yüksek derecede her türlü imkanları sağladığına dikkati çekerek, bu görevi herkese tavsiye ettiğini söyledi.