ANKARA - Milletvekili genel seçimleri öncesinde yurdun dört bir yanında yürütülen seçim çalışmalarında renkli görüntüler ortaya çıktı. 

Yufka açıp davul çalan, at binen, zeybek oynayan, türkü söyleyen, faytonla gezip seçmenin dikkatini çekmeye çalışan, şalvar ya da  efe kıyafetiyle projelerini anlatan adaylar ilgi gördü.

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun'un Eynesil ilçesi Dizgine mevkisindeki 14. Hıdırellez Bahar Dizgine Şenlikleri'nde vatandaşlarla horon oynadı.

Horonun insanı rahatlatıcı etkisine değinen Canikli, "Arada bir bunu TBMM'de rahatlamak için yapmak gerekir. Hakikatten diyorum, şaka bir tarafa çünkü Meclis'te devamlı kavga ediyoruz. Bir, iki horon tutsak ve rahatlasak, kavga mavga kalmaz" sözleriyle bu oyunu milletvekillerine önerdi.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Opr. Dr. Mehmet Bayındır, efe kıyafeti giyip zeybek oynayarak kampanyasını yürüttü.

Gittiği yerlerde kendine has yorumuyla "İzmir'in Kavakları" türküsünü seslendirerek vatandaşların ilgisini çekmeye çalışan Bayındır, kampanyasını şu sözlerle özetledi:

"Körüklü çizmem 10 yıllık. Ameliyatını yaptığım bir hastam, zeybek oynadığımı bildiği için yaptı. Efe kıyafetini de yine ameliyatını gerçekleştirdiğim bir hasta yaptı. Bu, eskittiğim ikinci kıyafet. Aslımı ortaya koyuyorum. Halkımın içinden çıktığımı hiçbir zaman unutmuyorum. Doktorlukta da siyasette de aslımı unutmadan yoluma devam edeceğim."

MHP Osmaniye milletvekili adayı ve Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu da seçim çalışmalarına yöresel kıyafetiyle başladı.

Kadirli Belediyesince Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte halaya katılan Loğoğlu, "Avradın halinden avrat anlar" diyerek, kadın seçmenlerden destek istedi.

Loğoğlu, milletvekili seçilirse Meclis'teki yemin törenine de şalvarla katılacağına dair söz verdi.

İki kişinin çektiği faytonla gezerek oy istedi

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan bağımsız milletvekili adayı Ahmet Yıldız, yapacağı miting öncesi, 500 liraya anlaştığı iki kişinin çektiği faytonla ilçeyi gezerek oy istedi.

Yufka açıp davul çaldı

AK Parti Zonguldak milletvekilli adayı Faruk Çaturoğlu da seçim çalışmalarında yufka açtı, davul çaldı, at bindi ve Roman vatandaşlarla oynadı. Pazarda giysi tezgahında esnafın satışına yardım eden Çaturoğlu, Ereğli ilçesi Kaptaş köyünü ziyaretinde "pat pat" olarak bilinen tarım aracını kullandı.

Yeniden aday gösterilen AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ise TOKİ konutları temel atma töreninde konuşurken ağzından çıkmak üzere olan takma dişlerini mikrofonla tuttu.

Bu arada, Balıkesir'de bağımsız aday İsmail Yaşar'ın Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlediği mitingi, görevleri gereği meydanda bulunan 15 dolayında resmi ve sivil polis ile 2 gazeteci takip etti. Bir vatandaşın evinden kablo çekmesiyle Yaşar, konuşmasını gerçekleştirdi. Yaşar'ın boş meydana hitabı, yaklaşık 25 dakika sürdü.

CHP'nin İzmir'deki Roman adayı

Roman kökenli Özcan Purçu, CHP'nin önceki seçimde 6 milletvekili çıkardığı İzmir 1. bölgede, 5. sıradan aday gösterildi.

Sepet örücülüğü ile geçimini sağlayan bir Roman ailesinin çocuğu olarak naylon çadırda dünyaya gözlerini açan ve üniversiteye kadar da bu şekilde yaşamını sürdüren Purçu, kaymakam olma idealiyle başladığı kamu yönetimi eğitimi sonunda bu hedefine ulaşamasa da milletvekili olarak Roman toplumunun sesi olmayı amaçladığını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun seçim çalışmalarında kullandığı çevre dostu araçlar dikkati çekti.