İSTANBUL - İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Florance Nightingale Hastanesi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın çok ciddi yaralanmalarla hastaneye getirildiğini belirtti.

Cerrahi ekibin ve hekimlerin bütün müdahalelerine ve girişimlerine rağmen bir görev şehidi verildiğini bildiren Albayrak, "Ne yazık ki Sayın Savcımızı kaybettik, milletimizin başı sağolsun. Bu konu hakkında verebileceğimiz bilgiler şu anda bundan ibaret. Geri döndürmek için yapılan çalışmalardan ne yazık ki muvaffak olamadık ve şehit verdik" dedi. 

İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi de bir gazetecinin "Savcı Kiraz, başından mı yaralanmış?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Evet, ateşli silah yaralanması. Hem baş hem göğüste. Geldiğinde ateşli silah yaralanması, baş ve göğüs bölgesinde mevcuttu. Tamamen solunumu ve kalbi durmuş durumdaydı. Bütün ekibimiz her şeyiyle bütün müdahaleleri yaptı. Ama ameliyathanede her türlü müdahaleye rağmen maalesef şehit verdik." 

"Geldiğinde durumu nasıldı?" sorusunu Çiftçi, "Geldiğinde hayatını kaybetmişti. Solunumu, kalbi tamamen durmuştu. Hiç bir hayati fonksiyonu yoktu" diye yanıtladı. 

Çiftçi, "Savcı Kiraz, saat 20.50 sıralarında geldi ve 21.55'te kaybettik. Ama geldiğinde zaten kaybetmiştik. Bir saat boyunca müdahale ettik. Cerrahi müdahalemizi yaptık. Hem beyin hem göğüs hem toraks bölgesi hem pil taktık... Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zaten bütün ekibimiz burada hazır bekliyorduk bu menfur olaydan ötürü. Savcımızı hemen aldık, maalesef tüm çabalara rağmen kaybettik" ifadelerini kullandı. 

Bu arada, hastaneye aralarında Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un da bulunduğu bazı başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar da geldi.

Kiraz'ın cenazesi İstanbul'da defnedilecek

Cumhuriyet Savcısı Kiraz için saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlenecek.

Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Savcı Kiraz'ın öz geçmişi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. 9 ve 6 yaşında iki çocuk babası olan Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.