Sancaktepe’de İlçe Milli Eğitime bağlı Şehit Er Hasan Genç İlk ve Ortaokulu yaptığı projelerle ilçenin öncü okullarından biri haline geldi. Okulu baştan aşağı yenileme çalışmasını gerçekleştiren  yöneticileri eksikleri bir bir tespit edip tamamlama yönünde başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş. Okulun velileri okulda yaşayan gelişmeler gördükçe öğretmen ve okul idarecileri el ele verip sınıflardan, okulun tuvaletlerine kadar kullanım alanlarını daha güzel yaşanabilir ve kullanabilir hale gelmesi için çalışmalar yapılmış. Okulun tüm tuvaletleri baştan aşağı  yenilenmiş, kullanışlı olmuş. Bu çalışmaları gören veliler okul idarecilerine teşekkür etmeyi ihmal etmemiş.
Okulun fiziki yapısının eksiklerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyen Şehit Er Hasan Genç İlk ve Ortaokul  Müdürü Kenan Oduncu, “Okullarda eksik bitmez, önemli olan yıpranan malzemenin yenilenmesi, onarılması kullanılır hale gelmesi, baktınız olmuyor o zaman yenisini almak gerekir.  Bu konuda biz okul olarak iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. İlçede gerçekleştirilecek olan uygulamalar içinde ilk projelerin uygulamalarının bir çoğu bizim okulumuzda  başlıyor, yani pilot okuluz  diyebiliriz.” diye konuştu.
Okul Müdürü Kenan Oduncu  bu uygulamalardan örnek verecek olursak dediği projeler hakkında şunları söyledi; “Sessiz okul projesi, Koridorda kütüphane ve Benim Kulübüm Yeşilay” projelerini okulumuzda gerçekleştireceğiz.

Benim Kulübüm Yeşilay

Yeşilay’ın uygulayacağı Benim Kulübüm Yeşilay projesini Öğretmen Nihal Gök’ün koordinatörlüğünde yürütülecek.   İstanbul’un 39 ilçesinden seçilecek 39 ortaokul /7.sınıf öğrencileri içinde Sancaktepe’den Şehit Er Hasan Genç İlk ve Ortaokulu seçildi. Ekim ayında başlayacak olan projenin adı “BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY” projenin genel amacı, bağımlılık yaşının ortaokul seviyelerine düşmesini engellemek ve öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak. Çocukların Yeşilay  sempatisi kazanmaları ve kendi okullarında Yeşilay Kulübü kurmaları bekleniyor.

Okulun her odası kupalarla dolu 

Sporda Başarıdan başarıya koşan Şehit Er Hasan Genç Orta Okulu ilçede en fazla kupa kazan okul olarak tanınıyor. Buna örnek vermek gerekirse Atletizm de  beden Eğitimi Öğretmeni Ali Doğan’ın çalıştırdığı ekip  İstanbul Birinciliğini alıp Kupayı Sancaktepe İlçesine getiren okul. 

Sessiz okul projesi    

Okul Müdürü Kenan Oduncu,  Okul Müdür Yardımcıları Adem Aydın, Ertuğ Kıyasoğlu, Tuğba Barutçu ve Selçuk Arabul ile uyum içinde çalışan okul idaresi Sesiz Okul Projesi diye isim taktıkları projeyi hayata geçirecek. Çocukluğumuzun unutulmazları arasında yer alan okul zili yerini ışıklı levhalar alacak.  Okula yerleştirilecek olan ışıklı levhalar ile Kırmızı ışık ders zamanı Yeşil ışık  ders bitti diyecek. Buradaki amaç çocukların dikkatini arttırmak, trafik kazalarında ki artışında ki kurallara uyulmamasının önüne geçmek. Kırmızıda dur yeşilde geç  bilincini anlatabilmek. Aynı zamanda okulda zil sesi yerine ışıklı levhalar kullanılması ile öğrencilerin daha sakin davranış biçimi oluşturmalarını sağlamak. 

Okulun koridorunda kütüphane

Okullun bir diğer önemli gördüğü proje ise okulun koridorlarını kütüphaneye çevirmek. Öğrenci teneffüs zamanını veya boş ders zamanını okul koridorlarında  oturup kitap okuyabilecek. Hattakitabı alıp götürüp okuyup getirecek.  Toplam 2000 kitapla kütüphanenin oluşmasını sağlamayı hedefleyen okul, ressam ile okulun koridorlarını değerlendirmeyi de ihmal etmemiş. 

İlçenin Bando takımını kuracaklar

Şehit Er Hasan Genç  İlk ve Ortaokulu aynı zamanda  ilçenin Bando Takımını kuruyor. İlçenin En büyük Bando Takımını oluşturacak olmanın heyecanı da şimdiden öğrenci ve velileri sarmış durumda. 
Okul Müdürü Kenan Oduncu “Tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken bizleri yalnız bırakmayan Başta Sayın Kaymakamımız Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkanımız  Sayın İsmail Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydoğdu’ya çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Haber: TEVFİK ERK