KONYA - Konya'da teknik eğitim fakültesi mezunu Abdullah Sinan Kaçmaz, 2010 KPSS'de alanında bin 150'nci olmasına rağmen atanamadı. Sınavda şaibe olduğuna dair şüpheleri artan Kaçmaz, kendi imkanlarıyla yaptığı araştırmada matematikte tüm sorulara doğru cevap veren bazı tarih ve Türkçe öğretmenlerinin aynı dershanede görev yaptıklarını öğrendi.

Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Sistemleri mezunu 29 yaşındaki Abdullah Sinan Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da okuldan mezun olduğunu ve o yıl KPSS'ye girdiğini söyledi.

"Kendi alanıma atanamadım"

Kaçmaz, daha sonraki sınavda daha yüksek puan almasına karşın sıralamasının gerilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Alanımda 100-150 kişi önüme geçti. İlk sınavda atanma şansım varken ikinci sınavda çok az bir farkla atanamadım. O yıl mağduriyet yaşadım. Sonraki yıl atandım. Onda da 2010'da bilgisayar öğretmeni olarak atanacakken 2011'de alım olmadığı için teknoloji tasarım öğretmeni olarak göreve başlamak zorunda kaldım. İki yıl bu şekilde çalıştım. Sonrasında alan değişikliğiyle kendi alanıma dönebildim. Bu iki yılda mağduriyetim oldu."

Müdahil olmayı düşünüyorum"

Atanamadığı yıl muhasebe bürosunda çalıştığını aktaran Kaçmaz, "Sınavdaki usulsüzlüğe ilişkin şikayetçiyim. Hak arama sürecine ben de müdahil olmayı düşünüyorum. Hukuki sürece dahil olacağım. Mezun olduğum bölümde benim gibi en az 20-25 kişinin mağdur olduğunu düşünüyorum. Başlatılan soruşturmadan ümitliyim" ifadelerini kullandı.

"Başka sınavlarla ilgili de şaibe var"

KPSS haricinde bazı kurumların sınavlarında da şaibe olduğuna dair duyumlar aldıklarını dile getiren Karlıer, "Sadece memur ve öğretmen alımlarında değil, polislik sınavlarında da sınav sorularının verildiğine dair bilgiler geliyor. 2010 KPSS'deki usulsüzlükle birçok kişinin haksız kazanç elde ettiğini düşünüyoruz. Bu haksızlığın biran evvel giderilmesini ve hak sahiplerine verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.