ANKARA

Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tuncay'ın hızlı bir iyileşme sürecine girdiğini, ağızdan beslenmeye ve ayağa kalkıp yürümeye başladığını bildirdi.

Yoğun bakım ünitesinden çıkararak normal odaya aldıkları Tuncay'ın, hayati tehlikeyi atlattığını, ancak hassas tedavi sürecinin devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Zengin, şunları söyledi:
"Yapılan değerlendirmelerde 7 milimetre çapında bir şarapnel parçasının sağ gözün ön tarafından girip arka tarafından çıkacak şekilde bir yaralanmaya neden olduğu anlaşıldı. Görme fonksiyonları açısından kalıcı bir hasarın oluştuğu belirlendi. Ancak arkadaşlarımızın tespiti, ameliyatlarla gözün şekil bütünlüğünün sağlanabileceğini yönünde. Sağ göze bundan sonra yapacağımız tedavinin amacı bu gözün şekil bütünlüğünün sağlanmasına yönelik olacaktır."

Sağ kulakta daha belirgin olmak üzere iki tarafta kulak zarı delinmesi ve sinir hasarı tespit edildiğini de söyleyen Zengin, tedaviyle bu konuda tam iyileşmenin sağlanmasının beklendiğini kaydetti.

Gelecek hafta taburcu olabilecek

Bir gazetecinin gözüne yönelik operasyonunun ne zaman olacağını sorması üzerine Zengin, bu tür durumlarda operasyon için ideal sürenin 4. günden sonra olduğunu ve vitreoretinal cerrahi müdahalenin cuma günü yapılmasını planladıklarını, kulak içinse herhangi bir operasyona gerek duyulmayacağını ifade etti.

Tuncay'ın olayı hatırladığını ve ifade edebildiğini, her geçen gün iyiye gittiğini vurgulayan Zengin, Tuncay'ın gelecek hafta içinde taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi.