BALIKESİR - Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, tüketicilerin büyük yakınma ve mağduriyetine neden olan ve elektronik ortamda gerçekleştirilen çevrim içi iktisadi ve ticari her türlü faaliyeti kapsayan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun, 23 Ekim 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Bu yasanın 1 Mayıs 2015'te yürürlüğe gireceğini ifade eden Ağaoğlu, yürürlük tarihinin yaklaşmasıyla başta bazı bankalar olmak üzere birçok firmaların ellerinde iletişim bilgileri bulunan kişileri adeta kısa mesaj (SMS) yağmuruna tuttuğunu anlattı.

Tüketicilerin izni dışında internet ve cep telefonu üzerinden gönderilen reklam pazarlama mesajlarının bu kanunla 1 Mayıs'tan itibaren tarih olacağını dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tüketicinin iznine bağlı olacak. İzin dışında göndermekte ısrarcı olanlara 50 bin liraya varan cezalar verilecek. Firmalar bu yüzden en ucuz reklam yöntemi olan bu uygulamayı devam ettirmek için tüketiciyi bugünlerde SMS yağmuruna tutuyor. Firmalar, elektronik posta adresi ve cep telefonu numarası bulunan tüketicilere ulaşarak, izin vermeleri için çekilişle cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi adeta rüşvet teklif ediyorlar."

Ağaoğlu, tüketicilerin bu tür SMS'lere inanmaması gerektiğini, istenmeyen mesajları gönderen kurum ve kuruluşların daha şimdiden yasayı delmeye çalıştığını öne sürdü.