Trafik cezaları ile ilgili bilgi alma sistemleri tamamen internet üzerine taşınmıştır. Devlet kurumları daha hızlı bilgi vermek ve zamandan kazanmak adına tüm sorgulama yapma işlemlerini internet üzerinden gerçekleşmesini olanaklı kılmaktadır. ,

Plakadan trafik cezası sorgulaması yapmak için Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi, Gelir Dairesi Başkanlığı internet sitesi ve E – Devlet Sistemi gibi adresler kullanılmalıdır. Sorgulama yapmak için öncelikle sistemin sizden isteyeceği bilgileri eksiksiz şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Plaka İle Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

T.C kimlik numarası veya vergi kimlik numarası, plaka, plaka tecil tarihi gibi bilgiler plakadan trafik cezası sorgulaması yapmak için yeterli olmaktadır. Bu bilgiler sadece internet siteleri üzerinden yapılan sorgulamalarda istenmektedir.

Plakadan trafik cezası sorgulması yapmak için tıkla!!

E – Devlet sistemi üzerinden plakadan trafik cezası sorgulaması için sadece e – devlet şifresini girmek yeterli olacaktır. Herhangi bir postaneden 2 TL karşılığında kapalı zarfta alınan e – devlet şifresi ile tüm trafik cezası sorgulamalarını da yapabilirsiniz.

Hızlı, güvenli, ve en pratik şekilde bilgi alabileceğiniz bu sistemde plaka tescil tarihini yazarken son tescil tarihi olmasına dikkat edin.