Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca aralarında Kayapınar Belediye Meclisi Üyesi Fatma Arşimed'in kızının da bulunduğu terör örgütü PKK'nın sözde "Öz Savunma Birliği" (ÖSB) üyesi 7'si tutuklu 12 sanık hakkında hazırladığı 303 sayfalık iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK tarafından kurulan ÖSB'nin görevinin, ani eylem kararı alındığı durumlarda şehir merkezlerinde sansasyonel saldırılar gerçekleştirmek olduğu aktarıldı.

Eleman seçiminde şehir hayatına adapte olabilme hususunun önemli olduğu vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Eleman seçilirken, uzun süre kırsalda kalarak şehir hayatından uzaklaşan örgüt mensupları yerine özellikle büyük şehirlerdeki yaşama yabancı olmayan, halkın içerisinde normal bir biçimde hayatına devam edebilecek, diksiyonu düzgün kişilere önem veriliyor. Bombalama, silahlı saldırı, mayınlama, sabotaj, suikast ve molotofkokteyli hazırlama eğitimi genellikle kırsal alanda veriliyor ardından bu kişiler metropollere gönderiliyor."

Şifreli konuşuyorlar

Şüphelilerin birbirleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde teknik takibe takılmamak için "şifreli" konuşma yaptıkları aktarılan iddianamede, toplumsal olaylarda ve eylemlerde güvenlik güçlerine karşı terör örgütü mensuplarınca kullanılan silaha "O", bomba yapımında kullanılacak malzemelere "asit", silaha "emanet" kırsal alandaki teröristlere ise "çocuklar" tabirini kullandığı da kaydedildi.

Deşifre olmamak için 12 araç değiştirmişler

İddianamede, dosyanın şüphelilerinden bazılarının PKK/KCK terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerini deşifre edilmesinin önüne geçilebilmek için bir günde 12 kez araç değiştirdiği, bu konunun da telefon görüşmelerine yansıdığı tespit edildi.

Telefon görüşmelerinde toplumsal eylemlere katılan örgüt üyelerine hastaneden muayene fişi kestirilmesi yönünde talimatların verildiği belirtilen iddianamede, gözaltı işlemi olduğu taktirde izinsiz gösteride olmadığını öne sürmek için hastaneden aldığı muayene fişini göstererek güvenlik güçlerini yanıltmaya çalıştıkları bildirildi.