ANKARA - ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaylardan gelen şikayetler doğrultusunda kalem ve silgileri değiştirmek için çalışma yapıldığını ve en kaliteli silgi ve kalemlerin cevap kağıtları üzerinde denenerek seçildiğini anlattı.

Bunların sınavlarda adaylara dağıtılacağını ifade eden Bulduklu, ''Kalemlerin üzerine de ÖSYM ve 'Emeğiniz Emanetimizdir' yazdık. Böylelikle kurumsal algıya, adayların daha konforlu olarak sınava girmelerine ve teknik anlamda optik okuyucuda sıkıntı çekmeyeceğimiz kalem ve silgiyi bu sene tedarik ettik'' dedi.

10 milyon kutu hazırlandı

Kağıt olan kırtasiye kutularının da şeffaf kutulara dönüştürüldüğünü ve daha kullanılışlı hale getirildiğini belirten Bulduklu, ''Aday sınava girdikten sonra bu kutuları kalem kutusu olarak yanında götürsün. Aday bunu daha sonra da kullansın. Kırtasiye kutularını toplamak isteyen sivil toplum kuruluşları da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu malzemeleri adaylardan alabilir'' şeklinde konuştu.

Bulduklu, adaylara verilmek üzere 10 milyon kırtasiye kutusunun hazırlandığını, kutudaki peçetelerin kalitesini de artırdıklarını belirterek, kutuların ilk kez 24 Mart'ta yapılacak YGS'de adaylara dağıtılacağını söyledi.