İSTANBUL - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, ilk olarak ÖSYM'nin Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü içerisinde yer alan merkezde, ardından İstanbul Fen Lisesi, İstanbul Anadolu Lisesi ve Haydarpaşa Anadolu Lisesi'ndeki başvuru merkezlerinde incelemede bulundu.

ÖSYM Başkanı Demir, denetimlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS başvurularının 2 Ocak'ta başladığını ve 15 Ocak'ta sona ereceğini hatırlattı. Demir, denetimlerle adayların başvuruları sırasında sorun yaşamamalarını sağlamayı ve merkezlerin durumunu anlamayı amaçladıklarını söyledi.

Sınav başvurularında özellikle son günlerde yığılmaların olduğuna dikkati çeken Demir, bu yıl başvuruların son güne bırakılmaması için adaylara sık sık uyarılarda bulunacaklarını belirtti.

4 Ocak itibarıyla YGS için 170 bin başvuru aldıklarını, 1 milyon 900 bin başvuru beklediklerini söyleyen Demir, adayların 15 Ocak'a kadar başvurularını tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

Adaylara tavsiyeler

Demir, bazı adayların para yatırdıktan sonra başvurularını tamamladıklarını zannettiklerini ifade ederek, ''Para yatırmak başvuru yapmış anlamına gelmiyor. O nedenle para yatıran adayların, mutlaka başvuru merkezine giderek veya internet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Tamamladıktan sonra da mutlaka zaman zaman bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor'' diye konuştu.

Ali Demir, ''Tüm adayların, 15 Ocak'tan önce mutlaka sistemimize girerek bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmelerini tavsiye ediyorum'' dedi.