ESKİŞEHİR 

Kent girişinde Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye binasına geçti.

Binaya girerken partililerinin sevgi gösterilerinde bulunduğu Kılıçdaroğlu, Batum, Kurt ve Büyükerşen'in yanı sıra partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle basına kapalı toplantı düzenledikten sonra belediye önünde parti otobüsünün üzerinden, alanda bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Yürekli, kenti kent yapan, halkına hesap vermeyi namuslu görev kabul eden, kendine değil kentine çalışan bir belediye başkanı gösterin'' deseler, örneğinin kuşkusuz Büyükerşen olduğunu söyledi.

Büyükerşen'in, kentten geçen Porsuk Çayı'nı düzeltmek, ıslah etmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''2006'da ihaleye çıktı. İhaleyi nasıl yaptı? Resmi Gazete'de, Eskişehir'de, Türkiye genelinde yayımlanan gazetelerde ilan edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortak olduğu bir firma ihaleyi kazandı. En düşük fiyatı verdi. Hiç kimse itiraz etmedi. Kamu İhale Kurumu'na kimse şikayet etmedi. AKP'li Belediye Meclisi üyeleri, 'ihaleye fesat karıştırıldı' diye İçişleri Bakanlığı'na şikayet etti. AKP'li bakan, müfettiş görevlendirdi. Müfettiş geldi, raporunu yazdı, bakanın önüne koydu. 'Bu ihalede yolsuzluk yoktur, hiç kimse hakkında soruşturma açılmasına gerek de yoktur' dedi. AKP'liler bununla tatmin olmadı. Ne yaptılar? İkinci kez şikayet ettiler. Yine İçişleri Bakanlığı'na. Bu kez başka bir bakan. Sayın Beşir Atalay. O da müfettiş görevlendirdi. Yine incelediler, bütün hesaplarına baktılar ve onlar da şu sonuca vardılar. 'Bu ihalede yolsuzluk yoktur. Hiç kimse hakkında soruşturma açmaya gerek de yoktur' dediler. Bitti mi? Müfettiş gelir, bir daha gelir. Sayıştay denetçileri gelir, bir daha gelir. Tekrar şikayet. Baktılar ondan bir haber yok. Bu kez savcılığa gittiler, polise gittiler. 'Efendim burada yolsuzluk var.' Soruşturmayı, incelemeyi yapanlar Eskişehir Emniyeti'nden de değil. Başka illerden getiriliyor buraya. Şimdi soruyorum; iki kez denetlediniz, iki müfettiş görevlendirdiniz. Mal varlığı, kendisi, çalışanı, yapılan hizmet meydanda. Daha ne istiyorsunuz? Bütün mesele, 'Ben seni itibarsızlaştıracağım...' Bu operasyon, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın itibarını yükseltmiştir, onu daha da güçlendirmiştir.''