ANKARA - Trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servislerde kullanımı hızla artan on numara yağ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, otobüs, kamyon ve servislerin egzoz gazı emisyon ölçümleri çok sıkı takip edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilin çevre il müdürlüklerine "18.08.2014 tarihli 94685256/249/13343 sayılı yazı" göndererek egzoz gazı ölçüm ve denetimlerinin daha etkin şekilde yürütülmesini istedi.

Bu kapsamda yapılacak ölçümler neticesinde, egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca bin 755 lira para cezası kesilebilecek.

Emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıklarında görevli trafik zabıtalarıyla işbirliği yapılarak, egzoz gazı emisyon ölçüm denetimleri arttırılarak sürdürülecek ve denetimlerde yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (a) bendi çerçevesinde para cezası kesilecek.