ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de düzenlenen "II. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, "Benim için neticesi ölüm olan her şey suçtur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer güvenlik öne çıkarsa özgürlük kısıtlanır. Eğer özgürlük başkasının özgürlük alanını ihlal edecek şekilde yorumlanırsa o zaman da güvenlik sarsılır. Adeta bıçak sırtında yürürcesine özgürlük ve güvenlik dengesini muhafaza etmek, teraziyi tam dengede tutmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

"Kobani eğer stratejikse bizim için stratejik. Amerika için stratejik değil. Dolayısıyla bizim burada alacağımız tedbirler önem arz ediyor" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok. Kaldı ki Kobani'de şu anda kimse yok; Kobani de olanların hepsini biz aldık, ev sahipliği yapıyoruz, 200 bin Kobanili Kürt şu anda bizim ülkemizde."

"Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesine müsade etmeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesine, güvenlikçi politikaların öne çıkmasına da asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Polisimize, askerimize bireyin hakkını ihlal edecek yetkiler, şüphesiz ki vermeyiz. Verilen yetkileri aşmasına, kötüye kullanmasına da asla göz yummayız'' dedi.