Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, okul sütü uygulaması ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ürün alımlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Hükümetin 2012 yılından beri uyguladığı okul sütü programına, bu eğitim-öğretim döneminde de devam edeceğini belirten Çelik, Okul Sütü Programı kapsamında özel okullar dahil yaklaşık 34 bin bağımsız anaokulu, anasınıfı ve ilkokuldaki 6 milyon öğrenciye, haftada 3 gün süreyle 200 mililitre sade, yağlı uzun ömürlü içme sütü dağıtılacağını kaydetti.

Çelik, okul sütü dağıtımının 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıç tarihi olan 6 Şubat 2017'de başlayacağını ve dönem boyunca devam edeceğini açıkladı. Okul Sütü Programı ile öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarına işaret eden Çelik, okul sütü temininin, açık i̇hale usulüyle yapılacağını ve ihale kapsamında temin edilecek sütlerin bakanlık tarafından onay verilmiş işletmelerden sağlanacağını vurguladı.

"TMO'nun mısır ve çeltik alımları sürüyor"

TMO'nun, bu yılın hasat döneminde ürün alımlarına 18 Mayıs'ta başladığını hatırlatan Çelik, bugüne kadar üreticilerden 2,6 milyon ton buğday, 960 bin ton mısır satın alındığını bildirdi. Bu alım karşılığında üreticilere 2,7 milyar lira ödeme yapıldığını kaydeden Çelik, ödeme süreçlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını, bedellerin ortalama 15 gün içinde üreticilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Çelik, TMO'nun mısır ve çeltik alımlarına devam ettiğine değinerek, ayrıca piyasalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için paydaşlarına, 26 Eylül'den itibaren stoktaki ürünlerin satışlarına başlayacağını ifade etti.