ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ''Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre, gıda işletmelerinde çalışan personel temizlik ve hijyen kurallarına uyacak. Gıda hazırlık ve üretim alanında çalışan personel, özel kıyafet giyecek, iş elbiselerinin cepleri olmayacak.

Gıda hazırlık ve üretim alanı içinde saç, sakal ve bıyığın kapatılması amacıyla kep, bone, şapka, maske kullanılacak. Çalışan personel hazırlık ve üretim alanı içinde takı takamayacak.

Hazırlık ve üretim alanında çalışan personelin tırnakları kısa ve temiz olacak, personel, oje, cila ve makyaj malzemesi kullanamayacak.

Ellerinde açık yara, çıban, deri hastalığı olan kişiler gıdaya temas ettirilmeyecek, koruyucu bant ve eldiven ile çalışacak. Çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanılacak.