MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı 5 kırsal mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla İl İdaresi Kanunu uyarınca 29 Kasım'dan itibaren Akarsu, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Koruköy ve Yavruköy ile kırsal alanlarında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonların tamamlanmasının ardından söz konusu mahallelerdeki yasağın kaldırıldığı belirtildi.

5 terörist etkisiz hale getirilmişti

Emniyet ve jandarma ekiplerince bu mahallelerde düzenlenen "Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Gündüz Operasyonu"nda, aralarında örgütün sözde "Mardin sorumlusu", "Seyit Reşo" kod adlı Hasan Turan'ın da bulunduğu 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

İçişleri Bakanlığının "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristler listesinde "gri" kategoride yer alan Hasan Turan için 300 bin lira ödül konmuştu.

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen örgütün sözde "Mardin sorumlusu" Hasan Turan'ın yardımcısı olduğu belirlenen "Musa" kod adlı teröristin ise 24 Kasım'da Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı saldırıyı planladığı belirlenmişti.