İSTANBUL - İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile komiser Ali Kavlak, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Ardıç ile Kavlak'ın sorguları tamamlandı. 

Savcılık, Ardıç ile Kavlak'ı, "terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. 

Bu arada, öğle saatlerinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da aralarında bulunduğu 27 şüphelinin hakimlik sorguları sürüyor.

Şüphelilerin tutuklanması istemine ilişkin savcılığın sevk yazısında, ''Şüphelilerin topyekun amaçları göz önüne alındığında, araç suçları, ellerinde bulundurdukları kamu gücü nedeniyle cebir, şiddet vasıtası olarak kullanmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs ettikleri anlaşılmıştır'' denildi.