HATAY - Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2009'da mezun olan 28 yaşındaki Çağrı Bilgili, AA muhabirine, mezuniyetinden sonra sınava daha iyi adapte olmak için Hatay'dan yeniden Konya'ya gittiğini söyledi.

Ailesinin maddi durumu iyi olmamasına rağmen orada ev tutup dershaneye gittiğini anlatan Bilgili, "Ailemden uzakta, zor şartlar altında o sınava hazırlandım. Kendimi eve kapattım. Her şeyimi sınav üzerine kurmuştum. Sınavdan beklediğimden düşük puan geldi. 72 puan aldım. Müfettişlik veya gelir uzmanlığı istiyordum, atanmayı bir puanla kaçırdım" diye konuştu.

Mahkemeye gitmeyi çok düşündüğünü ifade eden Bilgili, adalet sistemine güvenmediği için şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini belirtti.

Bilgili, 2012'de sınava yeniden girdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu sınavda 82 puan aldım. Çok umutluydum ancak yine atanamadım.  2010 yılındaki o sınav yüzünden hem hayallerim yıkıldı hem de evliliğimi 2 yıl erteledim. Yalnız2010 yılındaki sınavın değil, bu usulsüzlüğün son dönemdeki tüm sınavlarda olduğu inancındayım. Hepsi araştırılmalı ve suçlular cezasını çekmeli."

Bir vakıfta işçi olarak çalıştığını kaydeden Bilgili, o sınavlardan sonra bir daha sınava girmediğini, KPSS'den ve hayattan adeta soğuduğunu vurguladı.