İSTANBUL 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında, haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin, 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verilen "Selam-Tevhid örgütü" soruşturmasında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı dinlemeye aldıkları belirtildi.

Fidan'ı, ''Emin'' kod adıyla ''örgüt üyesi'' olduğu iddiasıyla dinledikleri öne sürülen şüphelilerin, Hakan Fidan'ın çevresindekileri de aynı soruşturma kapsamında dinledikleri kaydedildi.

Şüpheli polislerin, söz konusu "Selam-Tevhid" örgütü soruşturması kapsamında şikayetçi Kamile Yazıcoğlu'nun ifadesini aldıktan hemen sonra Hakan Fidan'ı da kod adıyla dinlemeye başladıkları bildirildi.

Şüphelilerin, 2011'de kocasını emniyete şikayete giden ve ifadesini aldıkları Kamile Yazıcıoğlu'na, Hakan Fidan ile ilgili olarak soru sordukları kaydedildi.

Takipsizlik kararından

Söz konusu "Selam-Tevhid" örgütü soruşturmasının takipsizlik kararında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kod adıyla dinlendiği belirtilmişti.

Kararda, "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı'nın milli güvenliğe ilişkin telefon görüşmelerinin dinlenerek (terör örgütü üyesi gibi kod adı verilmek suretiyle) kayıt altına alındığı, kayıtların bir kısmının yazılı (tape) hale getirildiği ilk incelemelerden tespit edilmiştir" ifadeleri yer almıştı. 

Kamile Yazcıoğlu'nun 2011 yılında verdiği ifadeyi değiştirdiği ve tutanaklarda kendi imzasına benzemeyen imzalar gördüğünü beyan ettiği ifade edilen takipsizlik kararında, Yazıcıoğlu'nun TEM Şube'de 2014 yılında yeniden alınan ifadesinde değişiklikler yaparak kocasının Hakan Fidan ile görüştüğüne dair bir beyanda bulunmadığını, "Selam Tevhid" örgütünü bilmediğini söylediği kaydedilmişti.