Bağımsız uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor web, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı 22 Milli Park'a 4,5-5 yıldız arasında puan verdi. Derecelendirmede 5 yıldız en yüksek puanı temsil ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, puanların sadece tabii güzellikler üzerinden değil, milli parklarda verilen hizmetler ve uygulamalar dikkate alınarak da verildiğini bildirdi. vatandaşlarımızın rahat etmesi için gereken ne varsa yapıyoruz. Bu çalışmalardaki temel maksadımız tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere en kaliteli hizmeti vermektir." ifadesini kullandı.

Göreme Milli Parkı, yüksek puan alan yerler arasında

Yüksek puan alan yerler arasında Peribacaları ile ünlü Göreme Milli Parkı, Soğuksu Milli Parkı, Yedigöller Milli Parkı gibi parkların yanı sıra Sinop Tatlıca Erfelek Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı gibi tabiat parkları da yer alıyor.

En yüksek puana sahip 22 milli parkın adları ise şöyle:

GöremeSaklıkentYedigöller, Dilek Yarımadası, Artvin Karagöl Sahara, Kızıldağ, Ilgaz Dağı, İğneada Longoz Ormanları, Altındere Vadisi, Kuşcenneti, Küre Dağları, Kazdağları, Yozgat Çamlığı, Sultansazlığı, Soğuksu Milli Parkları; Sinop Tatlıca Erfelek, Güzeldere Şelalesi, Darıdere, Dülükbaba, Bafa Gölü, 26 Ağustos Tabiat Parkları ve Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı.