AYDIN 

Ege Bölgesi'nde yarından itibaren etkili olacak yağışla birlikte hava sıcaklığında 4-6 derece düşüşler beklendiği, özellikle yüksek kesimlerde zirai don yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. 

 Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın Ege bölgesinde sağanak şeklinde etkili olması beklenen yağışların çarşamba ve perşembe günü kuzey ve iç kesimlerde etkisini sürdüreceği, cuma günü ise bölgeyi terk edeceği belirtildi. 

Kıyı Ege ve güney Marmara'da kuzey yönlü rüzgarlarla beraber hava sıcaklığında 4-6 derece azalma olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Gece sıcaklığında beklenen azalmaya bağlı, iç kesimlerin yükseklerinde yağışların karla karışık yağmur, dağlık kesimlerde ise kar şeklinde olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığında beklenen azalma ile iç ve yüksek kesimlerde görülmesi muhtemel karla karışık yağmur ve dağlık kesimlerdeki kar yağışlarına bağlı zirai don tehlikesi mevcuttur. Cuma gününden itibaren ise hava sıcaklığının artarak mevsim normallerine ulaşacağı tahmin edilmektedir."