ANKARA

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Kanal D'de görev yapan 4 kameraman, 4 muhabir, 1 montajcı ve 1 sekreter ile CNN Türk'te çalışan 2 kameraman ve 2 muhabirin işten çıkarılmasını kınadıklarını bildirdi.

Eser, yazılı açıklamasında, basın çalışanlarının her geçen gün ağırlaşan çalışma şartlarının yanı sıra artan işsizlik oranının oldukça yüksek olduğunu, Türkiye'de yapılan istatistiklerde ise en fazla işsizliğin gazetecilik sektöründe yaşandığını ifade etti.

Gürsel Eser, işsizliğin en büyük nedeninin ise patronların keyfi uygulamaları olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Medya patronlarının çok düşük ücretlerle ve sigortasız personel çalıştırdıkları hepimizin malumudur. Aylarca maaş dahi alamayan basın emekçileri, ne yazık ki acımasız patronları tarafından sömürülmekte, sendikalı olmamalarından yararlanılarak emekleri dün olduğu gibi, bu gün de gasp edilmektedir. İşte bunun bir örneği yine Doğan Medya Gurubunda yaşanmaktadır. Kanal D'de görev yapan toplam 4 kameraman, 4 muhabir, 1 montajcı ve 1 sekreter ile CNN Türk'te 2 kameraman ve 2 muhabirin işten çıkarılmasını kınıyoruz. Medya İşçileri Sendikası olarak Kanal D ve CNN Türk'te çalışan basın emekçilerine geçmiş olsun diyerek, Doğan Medya yönetimi tarafından alınan bu kararı kınıyoruz."