ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bütün eğitim kademelerinde öğrencilerin sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin takip edilebilmesi için izleme sistemi geliştirecek.

Bakanlık, öğrencilerin bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yerel ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen sportif, sanatsal, kültürel faaliyetlere ilişkin çalışmalarını artıracak.

MEB'in 2015-2019 stratejik planına göre, bütün eğitim kademelerinde sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin sayısı, çeşidi ve öğrencilerin bu faaliyetlere erişim imkanları ile katılım oranlarının artması sağlanacak.

Bu kapsamda, 2019 sonuna kadar öğrencilerin katılacakları bu faaliyetlerin takibine imkan tanıyan bir izleme sistemi geliştirilecek. Böylece bir eğitim ve öğretim yılında, sanat, bilim, kültür ve spor alanlarında en az bir faaliyete katılan öğrenci oranı yüzde 100'e çıkarılacak.

MEB, bu tür faaliyetlerin artırılması için spor salonu bulunan okul oranını da yükseltecek. Geçen yıl yüzde 8,4 olan bu oran, 2019 sonuna kadar yüzde 10'a çıkarılacak.

Bakanlık, okuma kültürünün artırılması için geçen yıl yüzde 39,2 olan kütüphanesi bulunan okul oranını da yüzde 50'ye yükseltecek.