ANKARA - Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, müdahil avukatları Süleyman Ateş, Şenal Sarıhan ve Cem Yılmaz ile Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Katılan vekillerinden Avukat Şenal Sarıhan, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, Sivas olaylarına ilişkin gönderilen faili meçhul cinayetler dosyasında, fotoğraf ve video kayıtlarının bulunduğuna yönelik basında haberlerin yer aldığını hatırlatarak, bu görüntülerin istenmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na, Sivas olaylarına ilişkin bir kayıt bulunup bulunmadığının sorulmasını, böyle bir kayıt varsa temin edilerek Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görüntülerin inceletilmesini talep etti.

Mahkeme talepleri kabul etti

Mahkeme heyeti, Sonkur ve Ceylan'ın yokluğunda tutukluluk, sanık Karataş hakkındaki yakalama kararının devamına ve bunların infazlarının beklenmesine karar verdi.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na yazı yazılarak, Sivas'ta meydana gelen olaylara ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca gönderilmiş fotoğraf ve video varsa istenmesini kararlaştıran mahkeme, söz konusu kayıtların bulunması halinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek inceletilmesine karar verdi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yazı yazılarak, Sivas olaylarına ilişkin bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğinin sorulmasını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.