Askerlik durumum hakkında nereden bilgi alabilirim?

Askerlik zamanı gelen her asker adayının, askerlik şubelerince verilen, kişinin askerlik bilgilerinin bulunduğu belge askerlik durum belgesidir. Askerlik durum belgesi, yeni işe girerken sizden istenecek belgeler arasındadır. Askerlik durum belgesini almak için artık askerlik şubesine gitmeden online sistem sayesinde rahatlıkla alabilirsiniz. İnternet ortamından e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak, ilgili bölüme askerlik durum belgesi almak için tıklayın. Böylece kolay ve pratik şekilde askerlik durum belgenizi alabilirsiniz.

Askerlik durum belgesi nerelerde gereklidir?

·        Askerlik durum belgesi lisansüstü eğitim yapmak için üniversitelerden istenir.

·        Askere gidene kadar yani silah altına alınacağınız tarihe kadar bir işte çalışma imkanına sahip olursunuz.

·        Askerlik durum belgesi, kişinin askere alınacağı tarihi öğrenmeleriyle birlikte askerlik kararı alındığı verilir.

E-devlet ile birçok vatandaşlık işleminizi rahatlıkla kurumlara gitmeden gerçekleştirebilirsiniz. Askerlik işlemlerinizde de ne zaman askere gideceğiniz, askerliğinizi nerede yapacağınız, sülüsünüzü ne zaman alacağınız gibi bilgilere rahatlıkla ulaşabilir ve askerlik şubelerinde sıra beklemek zorunda kalmazsınız. Böylece hem zamandan kazanmış olur hem de istediğiniz zaman askerlik durumunuzu rahatlıkla sorgulayabilirsiniz.