KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 55 kişi gözaltına alındı.

KSÜ Avşar Yerleşkesi'ndeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binasına gelen bir grup öğrenci, fakültenin camlarını kırarak Fen Edebiyat Fakültesi binasına kaçtı.

Polis, biber gazı ile müdahale ederek grubu etkisiz hale getirdi. Olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişi, otobüslerle sağlık raporu için Necip Fazıl Şehir Hastanesine götürüldü.

Öğrencilerde bıçak ele geçirildi

Bu arada, bir grup öğrencinin halk otobüsü ile Avşar Yerleşkesi'ne doğru hareket ettiğini tespit eden polis ekipleri, durdurdukları otobüste arama yaptı.

Otobüsteki 5 öğrencinin üzerinden 5 bıçak ve bir kanca elde edildi. Öğrenciler, alınan sağlık raporlarının ardından polis merkezine götürüldü.

Dün, KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde toplanan bir grup öğrenci, arkadaşlarının darbedildiğini öne sürerek yürüyüş yapmak istemiş, gerginlik üzerine üniversiteye çok sayıda polis sevk edilmişti. Yürüyüşü haber alan yaklaşık 100 kişilik karşıt görüşlü öğrenci grubunun olaylara dahil olmasıyla başlayan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etmişti.