BATMAN - Batman'da, tarih bölümü mezunu olan ve öğretmen olma hayaliyle girdiği 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından atanamayan 29 yaşındaki Mustafa Kardaş, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor.

Kardaş, AA muhabirine, Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2010 yılında girdiği devlete personel alımına ilişkin yapılan KPSS'de 74 puan almasına rağmen usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu savundu.

"Bu sınav ile geleceğim ve hayallerim çalındı" diyen Kardaş, aldığı formasyona rağmen atanamadığı için ailesinin geçimini sağlamak amacıyla seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Kardaş, eğitim hayatına öğretmen olmak hayaliyle başladığını dile getirerek, "Üniversitede okurken kendi imkanlarımla yaptığım el arabasında meyve satarak ailemin geçimini sağladım. Tüm hayallerimi bu sınava bağlamıştım. Yeniden sınava girecek imkanım olmadığı için büyük hayal kırıklığı yaşadım" diye konuştu.

Öğretmen olmayı beklerken yeniden seyyar satıcılıkla geçimini sağlamak zorunda kaldığına işaret eden Kardaş, şunları kaydetti:

"Yıllarca çalıştım. Bu sınav için gecemi gündüzüme kattım. Hem aileme baktım hem derslerime çalıştım. Birileri usulsüzlükle bir iş sahibi olurken biz açıkta kaldık. Rızkı veren Allah'tır ama sınavlarda usulsüzlük yapıp, şaibe karıştırıp, çalışmadığı halde bir yerlere yerleşenler hayallerimi, geleceğimi ve çocuğumun rızkını da çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum."

Kardaş, "Hakkımı çalanlar başkasının da hakkını çalmasınlar diye suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.