DİYARBAKIR - IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek izinsiz gösterilerin düzenlendiği Batman, Siirt ve Şırnak'ta çıkan olaylarda göstericilerin molotofkokteyli atarak okul, kamu binaları, banka şubeleri, iş yerleri ile otomobilleri ateşe verişinin detayı MOBESE kayıtlarında görülüyor.

Caddelerde ateş yakıp, barikat kurduktan sonra olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş, havaifişek ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilerin bazılarının elinde silah bulunduğu güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Batman'daki olaylarda PTT aracının göstericiler tarafından ateşe verildiği ve bazı göstericilerin MOBESE direğine tırmanarak kamerayı yerinden söktüğü göze çarpıyor.

Siirt'teki olaylarda, göstericinin av tüfeğiyle güvenlik güçlerine ateş etmesi nedeniyle bir askerin kolundan yaralanışı da görüntülerde yer alıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde ise yüzü kapalı göstericilerin, ip bağladıkları ve üzerinde MOBESE kamerasının yer aldığı direği devirmesi ve ardından kameraları tahrip edişi görülüyor.

Bu arada emniyet müdürlüğü ekiplerinin, saldırganların yakalanması için olayların yaşandığı bölgelerdeki güvenlik ve amatör kameralara yansıyan görüntülerle ilgili incelemesi sürüyor.