CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'ın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndan (FETÖ/PDY) temizlenmesi amacıyla Söke'den Didim ilçesine kadar yaptığı yürüyüş sona erdi.

Kılıçdaroğlu'nun cuma günü Söke ilçesinden, beraberindeki bazı vatandaşlar ile başlattığı tepki yürüyüşü, Didim Belediyesi önünde son buldu.

Celal Kılıçdaroğlu ile yürüyen yaklaşık 20 vatandaştan bazıları, "FETÖ'cüler ağabeyimi de kandırmışlar" pankartı taşıdı.

Didim Belediyesi önüne siyah çelenk koymak isteyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ile belediye personeli arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Polisin araya girmesi ve gerginliğin yatıştırılmasının ardından, Kılıçdaroğlu belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Burada basın açıklaması yapan Celal Kılıçdaroğlu, Mersin'de FETÖ'den tutuklu bulunan Erkan Karaarslan ile Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay arasında yakın ilişki bulunduğu için protesto yürüyüşünü Didim'den başlattığını belirtti.

"Protestoya bu saatten itibaren bireysel olarak devam edeceğim"

"FETÖ ile Didim Belediyesi arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmak için başlattığım protestoya bu saatten itibaren bireysel olarak devam edeceğim." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ikisi arasındaki bağlantının çözülmesi ve Didim'in geleceğine ipotek koyan kaynakların hesap vermesi için ölüm orucuna başlayacağım. Didim Belediye Başkanı erkekçe çıkıp 'Ben buyum' demeli. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söylüyor. Tamam görüşebilirsin ama gel burada adam gibi hesabını ver. Çok yorgunum. Daha fazla konuşamayacağım."

Kılıçdaroğlu daha sonra adliyeye geçerek Didim Belediyesi ve Belediye Başkanı Deniz Atabay hakkında FETÖ ile ilişkileri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.