İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, kendisine, "Parayı nereden bulacaksınız" diye sorulduğunu belirterek,  "Türkiye, onların düşündüğünden daha zengin bir ülke, kaynak var. Bütün mesele kaynağı yerinde kullanmak. Hükümet, 'Parayı nereden bulacaksınız' diyor, Siz 1 trilyon 90 milyar doları nasıl buldunuz? Demek ki var" dedi.

"Yoksulluğu idare etmeyeceğiz, bitireceğiz"

"İktidarı yoksulluğu yönetmekle suçluyorsunuz, siz de bir taraftan yoksullara yapılacak yardımlar üzerinden seçim vaatlerinizi şekillendiriyorsunuz. Burada bir tezat var mı?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Bizim amacımız sosyal devleti inşa etmek ve güçlü kılmak. Biz yoksulluğu idare etmeyeceğiz, yoksulluğu bitireceğiz" yanıtını verdi.

"Kaynak bütçedir"

"CHP'nin vaatlerinin yıllık maliyetini hesapladınız mı? Bir kaynak gösterebilir misiniz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, " Kaynak bütçedir. Mesele, bütçede hangi harcamaya öncelik vereceksiniz. Eğer bunu yaparsanız, devleti iyi yönetirseniz,kaynak var. 12 yılda elde edilen kaynak 1 trilyon 869 milyar dolar, bundan daha büyük kaynak mı olur Türkiye Cumhuriyeti için? Ne yapıldı bununla? Hiçbir şey yapılmadı. Biz yapacağız ama" cevabını verdi.

Böyle bir ittifakın gerçekleşebileceğine inanamıyorum"

"CHP, MHP, HDP koalisyonu, sizin için bir koalisyon markası mıdır?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Böyle bir ittifakın gerçekleşebileceğine inanmıyorum. Gerçekçi olmamız lazım. Böyle bir koalisyon olur mu olmaz mı, sayın lider adına konuşmak doğru değil ama bugüne kadar ortaya çıkan tablonun böyle bir koalisyona izin vermeyeceğini ifade ediyorum" dedi.