ANKARA 

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 30 Aralık 2012 tarihinde yapılan 2012-Kaymakamlık sınavının değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşılabilecek. Adaylar, sınav sonuçlarını internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. 

Açıklamaya göre, sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sınava ait soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının görüntüleriyle cevap anahtarları, sınava giren adayların kendi soru kitapçıklarıyla cevap kağıtlarını incelenebilmeleri amacıyla erişime açıldı. 

Adaylar, kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle edinebilecek.
 
Ayrıca adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları numara ve soru kitapçıklarına da ''https://skgs.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşılabilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek.

Uygulama, adayı ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapıldı. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.