ARTVİN - Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelan sonrası esnafı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hopa ve Arhavi ilçesinde 900 işçi ve 300 iş makinesiyle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda çalıştıklarını ifade eden Cirit, "Bu saatten sonra dere boylarına açılacak olan faaliyetlere gireceğiz. Hopa'nın yüzde 80'ine şu an su verilmiş durumda. Hopa merkezde elektriğin yüzde 90'ını sağlamış durumdayız. Şu an 6 köyümüze elektrik veremedik. Bu köylerimize de en yakın zamanda direkleri dikip, elektriği vermiş olacağız" diye konuştu.

Vatandaşlara ihtiyaçlarının hava nakil araçlarıyla da ulaştırıldığını anlatan Cirit, "Sahil güvenlik komutanlığımızın helikopteri ve Genekurmay Başkanlığımızdan da bir helikopter bölgeye inmek üzere. Onunla da çalışmayı devam ettireceğiz" dedi.

Cirit, Hopa'da Türk Kızılayının da dünden itibaren sıcak yemek dağıtımına başladığını anımsatarak, "Vatandaşlarımıza 4 noktada sıcak yemek sunuyoruz. İhtiyaç olan yerlerde sıcak yemek çalışmasını yürüteceğiz. Kayıplarımız var. Kayıplarımızla ilgili de sahil güvenlik, jandarma, profesyonel dalış ekipleri, AFAD ve AKUT ile bir çalışma yürütüyoruz. Kaybolan üç vatandaşımızla ilgili maalesef ümitlerimizi kesmiş durumdayız. Şu an için 11 kaybımız var" şeklinde konuştu.

Felaket nedeniyle 6 evin yıkıldığını, Arhavi ve Hopa'da yaklaşık 200 binanin oturulamaz hale geldiğini ifade eden Cirit, hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki tamamlanacağını sözlerine ekledi.