Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bu akşam başlayacak Katar ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik edecek.

Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir Al Sani ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde Suriye'deki son durum, Filistin-İsrail sorunu ve Kuzey Afrika'da yaşananların ayrı birer başlık halinde ele alınması bekleniyor.

''Enerji alanında önemli anlaşmalar imzalanabilir''

DOHA

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Katar'ın önde gelen gazetelerinden Eş-Şark Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Halid el-Cabir, ''Katar sıvılaştırışmış doğalgazda dünyanın en büyük tedarikçisi konumunda. Türkiye, yakın zamanda 5 ülkeden doğalgaz satın aldı ve Katar'ın da altıncı ülke olmasını arzu ediyor. Bu nedenle iki ülke arasında uzun vadeli bir anlaşma imzalanmasını bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Suriye konusu gündeme alınacak

Bölgesel konuların bu ziyarette önemli yer tutacağı kanaatinde olduğunu söyleyen Cabir, özellikle Suriye konusunun en önemli gündem maddesini oluşturacağını' kaydetti.
Cabir, ''Suriye krizi gün geçtikçe büyüyor. Çatışmalardan zarar gören insan sayısı her geçen gün artıyor. Bu sayı şu an 60 bini geçmiş durumda. Dahası 230 bini aşkın mülteci var. Esed'in gitmesi için daha ne kadar beklememiz, daha kaç masumun ölmesi gerekiyor?'' dedi.

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine 2 gün kala Katar'ın Suriye halkı için yardım kampanyası başlatması da dikkati çekti.

Makedonya Cumhurbaşkanı ve Yunanistan Başbakanı da Erdoğan ile aynı tarihlerde Katar'a resmi ziyarette bulunacak.