ANKARA - Soyal, vatandaşların gidecekleri yere huzurlu şekilde ulaşabilmeleri için KGM olarak birçok önlem aldıklarını bildirdi.

KGM'nin bu kış kar ve buzla mücadele hizmetlerini Türkiye genelinde 416 merkezden yürüttüğünü dile getiren Soyal, şöyle devam etti:

"Bu merkezlerde 6 bin 200 adet kar ve buzla mücadele eden ekip, ekipman ve makina bulunuyor. 7 bin 856 personel de 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor ve her an göreve hazır bekliyor. Personel, ekip ve ekipmanın yanısıra 186 bin ton tuz, 213 bin ton agrega, 45 ton üre, 568 ton da kimyasal çözücü tabir edilen malzemeyi stok ettik, zamanı gelince kullanacağız. Ayrıca yol kenarlarına, arazide bulunan karın yola düşmesini ve savrulmasını önlemesi için yerleştirdiğimiz kar siperlerinin uzunluğu da yurt genelinde 366 kilometreyi buldu."

Sürücülere uyarılar

KGM'nin aldığı önlemlerin huzurlu bir yolculuk için tek başına yeterli olmadığına işaret eden Soyal, sürücülerin de bazı kurallara dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi. Soyal, yolculuğa çıkacakların, gidecekleri yer ve güzergah hakkında ayrıntılı bilgiye "www.kgm.gov.tr" adresinden ulaşabileceklerini ve yolların durumunu görüntülü olarak izleyebileceklerini söyledi. Soyal, şunları kaydetti:

"En önemli konu yola çıkmadan önce yol hakkında bilgi almak. Eğer bir güzergahta kar, tipi veya yol yapımı gibi problemler varsa vatandaşlarımız web sayfamızdan alternatif güzergahları görebilirler, yol üzerindeki tesisleri takip edebilirler, ALO 159 hattımızı da arayarak gidecekleri yol hakkında bilgi alabilirler. Bir de "0312 415 88 00" numarasında yol danışma ekibimiz devamlı görev yapıyor. Bu numarayı arayarak yine bilgi alabilirler."

Kış lastiği kullanılmasının önemine değinen Soyal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilhassa tırların kış lastiği kullanmaları ve kış donanımlarını yanlarında bulundurmaları büyük önem taşıyor. Sürücülerin araç takip mesafelerini artırmaları, hızlarını azaltmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, şerit ihlali yapmamaları, buzlanma olan yerlerde çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Direksiyon başında cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtıcı ögelerden de kaçınmalarını tavsiye ediyoruz."