ÇANAKKALE

 İstanbul'da 88 yaşında vefat eden Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Kaleseramik Fabrikaları'nda düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Bodur'un cenazesi, ailesi, çalışanları, yakınları ve vatandaşların omuzlarında taşınarak Çanakkale Seramik Fabrikaları binası önüne getirildi. Bu sırada İbrahim Bodur'un eşi Sevim Bodur ile bazı çalışanların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

İbrahim Bodur'un kızı Zeynep Bodur Okyay, tesisteki törende yaptığı konuşmada, Türk sanayisinin ulu çınarı olarak nitelendirdiği babasını son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını söyledi.

Acılarının derin, üzüntülerinin sonsuz olduğunu belirten Okyay, "Ne kadar şanslı bir insanız ki ulu çınarın gölgesinde yetişmeyi, sanayiciliği, iş adamlığını, her şeyden önce insan olmanın ne demek olduğunu onun gölgesinde öğrenme şansı bulduk." dedi.

Kur'an-ı Kerim okunması ve helallik alınmasının ardından Bodur'un tabutu, Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nin avlusuna getirildi. İbrahim Bodur'un naaşı, cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verilmek üzere Nevruz köyüne götürüldü.

Törene, İbrahim Bodur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakanlardan Ali Coşkun ve Faruk Nafiz Özak, milletvekilleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, şirket çalışanları, Kale Seramik bayi ve iş ortakları, Bodur ailesince yaptırılan okullarda eğitim gören öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.