İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, KADEM'in bir yandan kadim ve güncel sorunlarla ilgilenirken, bir yandan da kadınların bilinçlenmesine, genç kızların yetişip meslek sahibi olmasına uzun soluklu katkılar sağladığını anlattı.

"İşte devletimizin yurtlarında kalan evlatlarımız, deniz yıldızı kızlarımız burada" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah KADEM dayanışması içinde hayata tutunup meslek sahibi olacaklar. Kızlarımızı en içten muhabbetle selamlıyor, aramızda olmalarından duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Aynı şekilde bu gönül sofrasının çok özel başka konukları da var. Yavrumuz, Özgecanımızın çok kıymetli anne ve babası, ailesi burada. Özgecan'a yavrumuz diyorum çünkü o artık o hepimizin ebedi evladı. Biz onu çok talihsiz bir olayla tanıdık. Güzel yüzünü belki bu dünyada göremedik ama inanıyorum ki Rabbimizin nice güzelliklerle ziynetlendireceği parlak yüzünü ahiret yurdunda görecek, kucaklaşmamızı orada yapacağız inşallah. O vakte kadar onu rabbimizin engin rahmetine havale ediyoruz."

Özgecan Aslan'ın anne ve babasını da metanet içinde görmenin içlerine biraz olsun su serptiğini anlatan Erdoğan, "Kızlarıyla buluşacakları güne kadar bu dünya imtihanını en güzel şekilde geçireceklerine inanıyorum. Onlar en acılı zamanlarında zarafetleriyle, bilgece duruşlarıyla Türkiye için adeta bir okul oldular. Acı karşısında sabrı ve metaneti biz onlardan öğrendik" diye konuştu.

KADEM'in, tek tük kadın modeli öne sürmek yerine, farklılıkları içine alıp buradan bir dayanışma kültürü inşa ettiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KADEM'i oluşturan kadın gücünün niteliği Türkiye için bir şanstır. İşte bu nedenle de hep hedefte oldu. Bu vesileyle KADEM'in geçtiğimiz haftalarda Tarsus'ta Özgecan'ın davasını takip ederken uğradığı saldırıyı tekrar şiddetle kınıyorum. Şiddete karşı mücadele verirken şiddete uğramak, şeddeli bir şiddete maruz kalmaktır. Üstelik kadın hakları savunucusu olduğunu iddia edenlerin saldırılarına muhatap olmak, ortada açık bir samimiyetsizliğin, suistimalin olduğunu gösteriyor. Özgecan'ın masumiyeti üzerinden kendi nefret dillerini hakim kılmak isteyen kişiler ve onların zihniyeti karanlıkta kaybolmaya mahkumdurlar. Böyle bir ortamda KADEM'in kadın sorunlarıyla ilgili her alanda varlık göstermesi bu topluma bir borçtur. Zira sadece karanlıkla mücadele etmek yetmez. Aydınlığın yayılmasına da çaba sarfetmek gerekmektedir."

İftar programına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ile Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan da katıldı.