KONYA

İstiklal Harbi'nde şehit olan ecdadın aziz hatırası için yaptırılan abide, kentin uğrak yerlerinden biri haline geldi. Abide, hem Konyalıların hem de Mevlana Türbesi'ni ziyaret etmek ve her cumartesi düzenlenen sema programlarını izlemek üzere kente gelenlerin ziyaret ettiği mekanlar arasında yer aldı.

Hafta sonu 23 bin 724 kişi ile ziyaretçi rekoru
Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, abidenin, şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli bir hizmet olduğu belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"Mimari yapısı ve manevi iklimiyle ziyaretçi çeken abide, 30 Nisan Cumartesi ve 1 Mayıs Pazar günü 23 bin 724 kişi ile bir ziyaretçi rekoruna imza attı. 2015 yılında 506 bin 452 kişinin ziyaret ettiği abideyi 2016 yılının ilk 4 aylık diliminde ziyaret edenlerin sayısı, 190 bin 271'e ulaştı. Abideyi hizmete girdiği 17 Aralık 2008 tarihinden bu yana ise 3 milyon 100 bini aşkın kişi ziyaret etti."

Abidede, başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden şehitlerin isimlerinin yer aldığı iç avlu, Konya'nın İstiklal Savaşı dönemindeki sosyal yapısını anlatan müze, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı havuzlu yol ve Gaziler Ofisi yer alıyor.