İSTANBUL

İtfaiye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kavacık TEM otoyolunda Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen halk otobüsü, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Otobüs, bariyerlere sürtünerek durdu. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda yaralananlar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Yangını kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketlerinden açıklama

Öte yandan, İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.30 sıralarında Tuzla-Topkapı seferini yapan C-465 kod numaralı halk otobüsünün Kavacık mevkisinde yandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şoför ve görgü tanıklarından edinilen ilk bilgilere göre, sefer halindeki otobüsün ön kısmından bir anda alevler çıkmaya başlamış ve araç şoförü sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır. Olayda 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar ise Ümraniye ve Beykoz devlet hastahanelerinde tedavi altına alınmıştır. Yaşamını kaybeden yolcularımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir."