İSTANBUL

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, vatandaşların, Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) görüş alanı dışındaki trafik kural ihlallerini görüntülü olarak sosyal paylaşım ağları aracılığıyla ihbar edebilmesi için "533 155 0 155" ve "552 155 0 155" numaralı 2 cep telefonu hattı aldıklarını bildirdi. 

Gezer, Gayrettepe'deki Trafik Şube Müdürlüğü'nde yeni başlatılan cep telefonu şikayet hattı uygulaması ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. 

İstanbul trafiğine nefes aldırabilmek için vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Gezer, vatandaşların, EDS'lerin görüş alanı dışındaki trafik kural ihlallerini görüntülü olarak ihbar edebilmesi için "533 155 0 155" ve "552 155 0 155" numaralı 2 cep telefonu hattı aldıklarını aktardı. 

Mesut Gezer, "Bu hatlarımızı iki bilgisayara adapte ettik. Vatandaşlarımızın gözlemlediği trafik kural ihlallerini bize göndermelerini talep ediyoruz. İhbarlar bu hatlar üzerinden bize sosyal paylaşım ağları aracılığıyla video ve fotoğraf şeklinde geliyor" diye konuştu.

Vatandaşların görüntülerinin önemine değinen Gezer, "Araç sürücülerinin suç işler hale gelmemesi ve yolları kafalarına göre kullanan, trafik kurallarını umursamayıp ihlal eden sürücüler için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Trafikteki kural ihlallerini, daha etkin şekilde vatandaşların da desteğiyle çözmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, başka illerden de görüntü geldiğini hatırlatarak, uygulamanın İstanbul için geçerli olduğunu söyledi.

Gezer, İstanbul'da 120 sivil, 400 civarında mobil ve yaklaşık 200 motosikletli ekiple trafik ihlalleriyle ilgili ihbarları değerlendirdiklerini kaydetti.