ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, makamında Moro İslami Kurtuluş Lideri Hacı Murat İbrahim'i ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İmam hatip lisesinde öğrenciyken Morolu Müslümanların başlattıkları kurtuluş bağımsızlık mücadelelerini nispeten bilen ve takip eden biri olduğunu hatırlatan Görmez, şunları söyledi: ''Çok büyük acılar yaşandı. 40 yıl 120 bin insan öldü. Ancak Morolu Müslümanların tarihte yaptıkları mücadelenin çok önemli bir özelliği var. Çünkü Morolu Müslümanlar bu mücadeleyi yürütürken İslam'ın ahlak ve hukuk çerçevesinden hiçbir zaman sapmadılar. Modern zamanlarda olduğu gibi çocuklara, kadınlara, sivil insanlara zerre kadar bir zarar vermeden hukuk ve ahlak çerçevesinde kalarak bir mücadeleyi yürüttüler. Ve bu mücadelenin sonunda da bir barışa imza attılar.''

Dedelerimiz İslam'ı kendi bölgemizde yaşatmışlar

Moro İslami Kurtuluş Lideri Hacı Murat İbrahim de kendilerinin Müslüman olma sürecinin Osmanlı İmparatorluğu ile başladığını vurgulayarak, "Bizim dedelerimiz o zamandan bu zamana kadar İslam'ı kendi bölgemizde yaşatmışlar ve koloniyel zamandan sonra da İslamlaşma sürecini dedelerimiz devam ettirmiştir" dedi.