BURSA

Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile iki yan sanayi kuruluşunda üretimin durmasına yol açan eylemler sürerken, işçi sözcüleri, aralarına karışmaya çalışan marjinal grupları ayıklamaktan bıktıklarını bildirdi.

TOFAŞ işçilerinin seçtiği sözcülerden Eyüp Ayna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 gündür fabrika içi ve dışında eylemlerinin sürdüğünü söyledi.

TOFAŞ işçilerinin sözcülerinden Mehmet Altın da 7'nci günde en büyük sıkıntılarının, bölgeye gelen marjinal gruplar olduğunu vurguladı. Altın, şunları kaydetti:

"Biz bunları ayıklamaktan bıktık. Bizim burada siyasi olayımız yok. İş büyüdükçe marjinal gruplar eklenmeye çalışıyor. Bu kapsamda polisten barikat istedik. Mitingler nedeniyle barikat olmadığını söylediler. Kimseyi almamaya çalışıyoruz. Bizim davamız, ekmek davası. Ayrıca bizim hükümete karşı bir tepkimiz de yok. Yuhalanma gibi çekinceleri olmasın. Osmangazi Belediyesi, çadır, seyyar tuvalet verdi ama işveren elektrik vermediği için kullanılamaz halde. Burada hükümet yetkililerine, bize destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Ziyaret ederlerse sorunumuzu daha iyi anlarlar. Kimse burada yuhalanma korkusu yaşamasın."