İstanbul Ülkü Ocakları’nın gelenekselleştirmeyi amaçladığı "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" törenlerinin ikincisi  Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Bengütürk TV haber sunucusu Alptekin İyigün’ün yaptığı  2.Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreni,  Bengütürk TV’den canlı olarak yayınlandı.

İstanbul Ülkü Ocakları’nın gelenekselleştirmeyi amaçladığı "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" törenlerinin ikincisi  Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Pazar günü, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Bengütürk TV haber sunucusu Alptekin İyigün’ün yaptığ  2.Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreni, Bengütürk TV’den canlı olarak yayınlandı.

Sivil toplum kuruluşlarının, siyasetçilerin, derneklerin, sanatçı ve bilim adamları ile Türk Dünyası sevdalısı ülkücülerin katıldıkları Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreni, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Tören öncesinde, yaşadığımız toprakları vatan yapabilmek uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin aziz ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, bu yıl ikincisi düzenlenen ve 120 binden fazla kişinin oyu ile belirlenen Türk Dünyası Hizmet Ödülleri törenine katılan herkese teşekkür etti. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri törenlerini sürdüreceklerini ve gelenekselleştireceklerini belirten Yıldırım, bu törenlerin Türk’ün vefa duygusunun toplumsal ilişkilerimize bir yansıması olduğunu söyledi.

Konuşmasında Ülkü Ocakları’nın Türk Dünyası için yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Yıldırım, “Türk dünyasında bulunan soydaşlarımıza yardım edebilmek ve onların heyecanını canlı tutabilmek için bir çok faaliyet düzenledik. Buradan topladığımız yardımları TIR’lara yükleyerek ihtiyaç olan coğrafyalara gönderdik. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş meydanında Türk Dünyası Gençlik şöleni tertip ederek Türk dünyasının müziklerini, şiirlerini ve folklorunu tanıtma fırsatı yaşadık.
Türk dünyasındaki derneklerle birlikte İstanbul’da bir çok kez istişare ve toplantılar düzenleyerek Türk dünyasının İstanbul’daki sorunlarına çözüm yolları üretmeye çalıştık. Bağımsızlığını kazanamayan Türk Cumhuriyetleri nasıl bağımsızlığını kazanabileceğini, bağımsız Türk Cumhuriyetleriyle de kültürel, ekonomik ve siyasi bağlantılarımız nasıl geliştirebileceğimiz konusunda bir takım çalışmalar tertip ettik” dedi.

“SİZLER TÜRK MİLLETİNİN
UMUDU OLAN GENÇLERSİNİZ”


Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, II. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasında, ülkücü gençlere seslenerek, "Sizler, zarar verebilecek ortamlardan uzak duracaksınız. Siz Türk milletinin umudusunuz"
dedi. Bir milletin geleceğinin gençlik olduğunu belirten Kılavuz, Türk gençliğinin iman yolcusu, şahsiyet ve tevazu abidesi olan ülkücü gençler olduğunu belirterek şöle dedi:
“Türk dünyasında yaşanan sorunlara değindi. Son zamanlarda dünyanın farklı yerlerinde bulunan Türklerin yaşadığı sıkıntılara değinen Kılavuz, “Nerede bir Türk var ise orada bulunan soydaşımızın derdini kendimize dert, sevincini de kendimize mutluluk eden bir anlayışa sahibiz. Ülkü ocakları olarak Türkiye’de bütün illerimiz, ilçelerimiz, teşkilatlar olaraktan Türk dünyasıyla bütün ilgili meseleleri yakından takip etmektedir. Maalesef özellikle son dönemde Türklerin tabiri yerindeyse yaralı bir bozkurt misali birçok zulümle karşı karşıya kaldığını görmekteyiz.
Yanı başımızda Kerkük’te Türkmen Dağı’nda Doğu Türkistan’da bir çok Türk yurtlarında her türlü eziyet, her türlü vahşet maalesef gerçekleştirilmektedir. Bizler her ne şart altında olursa olsun her şeye rağmen ödenecek bedel ne olursa olsun soydaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağız. Can vermeyi de can almayı da namusumuz ve şerefimiz olarak sayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphe ve kuşku duymamasını istiyoruz.”
Konuşmaların ardından, Doğu Türkistan ve Kafkas oyun ekipleri kendi yörelerinin oyunlarından örnekler sergilediler. 
Gösteriler sonrasında, 24 kategoride dağıtılan "2. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" sahiplerini buldu.
Törende, "Türk Dünyası Yılın Onur Ödülü"ne, araştırmacı gazeteci merhum Servet Somuncuoğlu, “Türk Dünyası Yılın Gazetecisi”ödülüne de Merhum Kemal Çapraz layık görüldü. "Türk Dünyası Yılın Siyasetçisi Ödülü" ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verildi.
Somuncuoğlu'nun ödülünü eşi Nevin Somuncuoğlu alırken, Devlet Bahçeli'nin ödülü Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'a takdim edildi.

KİMLER HANDİ DALDA ÖDÜL ALDILAR?


24 kategorideki ödüller sahiplerine verildi. Ödülleri kazananlar
1)TÜRK DÜNYASI YILIN ONUR ÖDÜLÜ: SERVET SOMUNCUOĞLU 2)TÜRK DÜNYASI YILIN AKADEMİSYEN ÖDÜLÜ: PROF. DR. AZİZ SANCAR 3) TÜRK DÜNYASI YILIN SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ: MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI DR.DEVLET BAHÇELİ  4) TÜRK DÜNYASI YILIN GAZETECİSİ ÖDÜLÜ: MERHUM KEMAL ÇAPRAZ 5)TÜRK DÜNYASI YILIN PROJE ÖDÜLÜ: YRD.DOÇ.DR.DÖNDÜ NESLİHAN BAY VE YRD.DOÇ.DR.YALÇIN BAY (TÜRK DÜNYASI ÇOCUK OYUNLARI VE OYUNCAKLARI PROJESİ) 6) TÜRK DÜNYASI YILIN EN ETKİN SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÖDÜLÜ: AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU 7) TÜRK DÜNYASI YILIN MÜZİSYEN ÖDÜLÜ: BOZKURT İLHAM GENCER 8) TÜRK DÜNYASI YILIN BASIN ÖDÜLÜ: ORTADOĞU GAZETESİ 9) TÜRK DÜNYASI YILIN MÜZİK ÖDÜLÜ: CAVİT TEBRİZLİ 10) TÜRK DÜNYASI YILIN HABER SUNUCUSU ÖDÜLÜ: ALPTEKİN İYİGÜN 11) TÜRK DÜNYASI YILIN HABERCİSİ ÖDÜLÜ: M. KEMAL SALLI 12) TÜRK DÜNYASI EN ETKİN SOSYAL MEDYA KURULUŞU ÖDÜLÜ: TÜRKÇE’NİN DİRİLİŞ HAREKETİ 13) TÜRK DÜNYASI BALKAN COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: MEHMET TÜRKER 14) TÜRK DÜNYASI KIRIM COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: ABDÜLCEMİL KIRIMLIOĞLU 15) TÜRK DÜNYASI GÜNEY AZERBAYCAN COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: DR.MAHMUT ALİ ÇÖHREGANİ 16) TÜRK DÜNYASI TÜRKMENELİ COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: IRAK TÜRKMEN CEPHESİ GENEL BAŞKANI ERŞAD SALİHİ. 17) TÜRK DÜNYASI KAFKAS COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: TÜRK KADINLAR DERNEĞİ BAŞKANI DOÇ.DR.TENZİLE RÜSTEMHANLI 18)Türk DÜNYASI YILIN TARİHÇİSİ ÖDÜLÜ: PROF. DR. AHMET TAŞAĞIL18) TÜRK DÜNYASI DOĞU TÜRKİSTAN COĞRAFYASI YILIN HİZMET ÖDÜLÜ: YRD. DOÇ. ÖMER KUL 19) TÜRK DÜNYASINA HİZMET EDEN YILIN KADINI ÖDÜLÜ: TİMSAL KARABEKİR YILDIRAN 20) TÜRK DÜNYASI YILIN SANATÇISI ÖDÜLÜ: AHMET ŞAFAK 21) EN ETKİN SOSYAL MEDYA YÖNETİCİSİ ÖDÜLÜ: EMRE SOYLU 22)TÜRK DÜNYASI HİZMETİ YAYINEVİ ÖDÜLÜ: BİLGEOĞUZ YAYINEVİ 23)  TÜRK DÜNYASI YILIN EN ETKİN OCAK ÖDÜLÜ: TUZLA ÜLKÜ OCAKLARI , PENDİK ÜLKÜ OCAKLARICEBECİ ÜLKÜ OCAKLARI , HADIMKÖY ÜLKÜ OCAKLARI 24) TÜRK DÜNYASI YILIN OCAK ÖDÜLÜ: YAYLADAĞI ÜLKÜ OCAKLARI

Törene, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz , Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve çok sayıda ülkü ocakları üyesi katıldı. Törende, Türkistanlılar Derneği Başkanı, Irak Türkleri Derneği Başkanı, Suriye Türkleri Derneği Başkanı, Afganistan Türkmenleri Derneği Temsilcisi, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı, Gagauz Türkleri Dostluk Derneği Başkanı, Nogay Türkleri Derneği Başkanı, Afganistan Türkleri Uluslarararası Derneği Temsilcisi, Türk Dünyası Yerel Yönetimler Derneği Başkanı, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı, Terekeme-Karapapak Türkleri Derneği Başkanı, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği, Urfa Ceylanpınar Özbekleri Derneği Temsilcisi ile Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve milletvekilleri de   Başbakan Yardımcısı ve milletvekilleri hazır bulundular.

Ödül Töreninin sonunda Hizmet Ödülleri organizasyonunda emeği geçen İstanbul Ülkü Ocakları Türk Dünyası birimi başkanları; Dr. Halit Gökalp Küçük, Cihan Kantar ve Deniz Güzelay’a Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından teşekkür plaketi verildi.

Ülkü Ocakları’nın düzenlediği 2.Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreni’nde gazetemizin Haber Müdürü M. Kemal Sallı’ya “Yılın Habercisi” ödülü verildi

TEŞEKKÜR


Meslek hayatımın 55.yılında beni bu değerli, onur verici ödüle layık gören ÜLKÜ OCAKLARI'nın değerli yöneticilerine ve 2. TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ'nin belirlenmesine oylarıyla katkı sağlayan 120 bin ülküdaşıma teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yüce Allah'ım izin verdiği sürece ülkeme ve Türk Dünyası'na hizmet etmeye devam edeceğim. Bir vefa borcu olarak, yaptığı örnek hizmetlerle, Türk Dünyası'na karşılıksız hizmet etmeyi bizlere bir yaşam tarzı olarak benimseten Prof. Dr. Turan Yazgan Hocamı rahmet ve minnetle anıyorum..

M. Kemal Sallı