HATAY

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Katar, Bahreny, Yemen'in de aralarında bulunduğu 14 ülkedeki sivil toplum kuruluşlarından topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan 46 tırı, Suriye'ye yola çıktı.

İHH İnsani  Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, vakfın Reyhanlı'daki lojistik merkezinde düzenlenen törende, Suriyeliler için 400tır gıda malzemesi hazırladıklarını, yıl sonuna  kadar yardımların dağıtılacağını söyledi.

Yardımların, ihtiyaç sahiplerine faydalı olmasını dileyen Yıldırım, "Suriye'deki savaş mağdurlarına yardımlara ara verilmeden devam edecek. Bugüne kadar 4 binden fazla yardım tırı gönderdik. Çalışmaya katılan yardım kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından yaklaşık 25 milyon lira tutarında un, bakliyat, battaniye, çocuk kıyafeti ve gıda kolisi yüklü 46 tır, Suriye'ye hareket etti.

Tırların bir bölümünün Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, diğerlerinin ise Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçeceği öğrenildi.