SAMSUN - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 600 bin çocuğun yetim kaldığını belirterek, "İHH olarak farklı dönemlerde 250 bin Suriyeli yetime destek veriyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu insanının yardımlarını 5 kıtada 136 ülkeye ulaştıran vakıflarının, savaş, doğal afet, kıtlık ve yokluğun yaşandığı bölgelerde dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini hedeflediğini söyledi.

Yardım faaliyetlerinin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel projeyi de hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfının, en önemli çalışmaları arasında Yetim Projesi"nin yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Yetim Sponsorluk Destek Sistemi'ni yürüten İHH, bu çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyor. Hayırseverlerin desteğiyle Haiti'den Etiyopya'ya, Uganda'dan Bosna Hersek'e, Afganistan'dan Kazakistan'a, Filistin'den Suriye'ye kadar çeşitli nedenlerle babasını kaybetmiş çocuklara sahip çıkıyor" diye konuştu.

İHH'nın dönemsel olarak yürüttüğü Yetim Destekleme Projesi'nde 100'ün üzerindeki ülkede 500 bin yetime destek verdiğini anlatan Yılmaz,  Suriye'de yetim kalan çocukların da yanında olduklarını ifade ederek, "Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle 600 bin çocuğun yetim kaldığı belirtiliyor. İHH olarak  250 bin yetime farklı dönemlerde destek veriyoruz" dedi.