ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ortadoğu'da son dönemde acı hadiseler yaşandığını söyledi.

Herkesin isteğinin Türkiye'yi daha iyi noktalara götürmek olduğunu ifade eden Gönrmez, "Etrafımız ateş çemberi. Millet olarak bizim sığınabileceğimiz başka bir ülke, başka bir dünya yok. Biz onların umudunu boşa çıkaracak bir tavır, davranış ve üslup içerisinde olmamalıyız" dedi.

Milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasilerin kullandığı üsluba dikkati çeken Görmez, "Bizim çağrımız her müminedir. Herkesin daima yapıcı bir gönül dili kullanmasını isteriz. Mümkün olduğu kadar hiç kimse birbirinin kalbini, gönlünü kırmasın" diye konuştu.

"Diyanet siyasetin malzemesi haline getirilmemeli"

Prensip olarak siyaset adamları ile karşılıklı diyalog içinde olmamayı tercih ettiğini aktaran Görmez, şunları kaydetti:

"Herhangi bir siyasi partinin topluma düşüncelerini sunma adına dinle ilgili fikirleri, Diyanet ile ilgili düşünceleri olabilir ve bunu toplumla paylaşabilir ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, siyasetin bir malzemesi haline getirilmemeli."

Diyanet personeline "siyaset yasağı" genelgesi

Görmez, geçen mart ayında tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderdiği 7 Haziran Genel Seçimlerine ilişkin genelgeyi hatırlatarak, "İnsanlar arasında birliği, beraberliği bozan bir üsluptan uzak durarak, bu birlik ve beraberliğin bozulmaması için daima barışın dilini ayakta tutmak için çaba göstermemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.